Televisie

Margo Smit wordt ombudsman NOS

Margo SmitMargo Smit is vanaf 1 augustus de nieuwe ombudsman van de NOS. Zij doet onderzoek na klachten van het publiek en ziet op eigen initiatief toezien op de journalistieke kwaliteit van NOS-producties, of die nou door de Nieuwsredactie worden gemaakt, door Sport of door Evenementen. Smit zal bovendien de journalistieke discussie op de NOS-redacties, in journalistieke vakkringen en in de samenleving stimuleren. (meer…)

Radio

NPO Radio 5 Oeuvreprijs voor Gerard Cox

Gerard CoxGerard Cox heeft gisteren de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs in ontvangst genomen. Hij kreeg de prijs uit handen van Bastiaan Ragas tijdens een concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De radiozender eert Cox voor zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. (meer…)

Online

Archief Wereldomroep weer toegankelijk

WereldomroepHet internetarchief van de Wereldomroep is weer online toegankelijk. Het archief bevat internetartikelen en radio-uitzendingen van de jaren vóór 2013, toen de Wereldomroep met haar oude activiteiten stopte en opging in RNW Media. (meer…)

In Productie

Grenzeloos Koken de Italië Special

Giovanni CaminitaIn de ruim twee uur durende Italië special van Grenzeloos Koken gaan dertig thuiskoks met elkaar de strijd aan om de titel ‘Beste Italiaans kokende thuiskok van Nederland’. (meer…)