Televisie

Antoin PeeetersAntoin Peeters wordt de nieuwe vaste presentator van het RTL Nieuws. Hij volgt Rick Nieman op, die zijn rol als anchor van RTL Nieuws neerlegt. Samen met Merel Westrik vormt Peeters het nieuwe presentatie-duo, naast Daphne Lammers en Roelof Hemmen. Peeters werkt ruim veertien jaar bij RTL Nieuws als presentator en verslaggever. (meer…)

Radio

Jonge radiomakers gezocht voor NTR Radioprijs

NTR radioprijsDe NTR is voor de jaarlijkse NTR Radioprijs op zoek naar het meest onderscheidende jonge radiotalent van de lage landen, met of zonder journalistieke of artistieke opleiding. De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt op 30 augustus. (meer…)

Online

WildHitzKijkers van het online muziekplatform WildHitz kunnen vanaf 1 juli hun favoriete videoclips ook op televisie bekijken. Het internetstation begint een tv-editie bij KPN interactieve televisie. (meer…)

In Productie

Om de Oude Wereldzee

WereldzeeOm de Oude Wereldzee is een documentaireserie over botsende culturen en religies in heden en verleden. Reis in de voetsporen van de staatsman Abraham Kuyper rond de Middellandse Zee, die hij in 1905 de Oude Wereldzee noemde. De observaties van Kuyper zijn ruim honderd jaar later nog brandend actueel. (meer…)