Televisie

3,3 miljoen kijkers voor Nederland – Turkije

NPO 1De voetbalwedstrijd Nederland – Turkije heeft zaterdagavond 3.302.000 kijkers behaald op NPO 1. De uitzending voert daarmee de Top 25 van zaterdag aan. In de blessuretijd van het EK-kwalificatieduel maakte Wesley Sneijder een punt voor Oranje (1-1). (meer…)

Radio

Frank van der Lende op plek Coen & Sander

Frank van der LendeBNN-dj Frank van der Lende (26) is vanaf 1 juni de opvolger van het radioduo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in de middag op NPO 3FM. Dat maakt zenderbaas Wilbert Mutsaers vrijdag bekend in een interview met de Volkskrant. Wie de eveneens vertrekkende dj Gerard Ekdom opvolgt, is nog niet bepaald. (meer…)

Online

NPO 1 populairste tv-zender op Twitter

NPO 1Van alle Nederlandse televisiezenders is NPO 1 de tv-zender waarover het meest getwitterd is in de eerste maanden van 2015. Wekelijks werden er ruim 45.000 tweets over de programma’s op NPO 1 verstuurd en zijn tussen de 11 en 15 miljoen tweets over de zender gezien door twitteraars. (meer…)

In Productie

De Avond van de Filmmuziek

FilmmuziekTijdens de Avond van de Filmmuziek wordt voor orkest geschreven filmmuziek uitgevoerd door het Metropole Orkest. Op donderdag 12 en vrijdag 13 maart vond de tweede editie plaats in een uitverkocht Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Op 28 maart om 00.15 zendt BNN de registratie uit op NPO1. (meer…)